Have a STRONG DAY!
23Nov/132

Race report: Cyprus Challenge day 3

Jag är trött. Men känner mig på något konstigt sätt fräschare i kroppen nu än imorse. Mitt vänstra knä började knorra lite efter gårdagens bergsbestigning och när jag vaknade kändes det fortfarande ömt. Men nu – efter 21 kilometer så är allt som bortblåst, är inte det lite konstigt?

Dagens lopp startade i AKAMAS naturreservat och resan dit var en upplevelse i sig. Det här med breda (eller jämna) vägar verkar inte finnas på Cypern men ändå går det på något sätt att få möten utan att krocka. Starten låg vid en picknickplats och stigningen började direkt.

Ingmarie, jag och Sara "Sweden is all in" några minuter innan start.

Och uppförsbacke var det den första milen. Utsikten var magisk, ja mäktig, men mina ben hade svårt att vakna till liv och jag hade det tungt fram till 10 kilometer - då sa funktionärerna ”nu vänder det, 11 kilometer nerför”.

I samband med detta satte jag även på grym musik och äntligen fick jag lite positiv energi – min kropp vaknade helt enkelt (i dubbel bemärkelse: Hallå där löparmagen! När jag satt i busken kom en flock getter och höll mig sällskap). Men att springa nedför är inte heller helt lätt, när vi kom ner till havsnivå var jag TRÖTT. 2 kilometer till längs vattnet innan vi tillslut såg stranden där målet låg. Hand i hand sprang vi över mållinjen, bästa teamie.

Någon minut senare vadade vi ut i vattnet och det dröjde inte många sekunder innan jag fick kramp. Men det var en vacker kramp – vi hade klarat ett av loppen vi varit mest orolig för (så har vi sagt varje dag). Nu väntar en välbehövlig massage och sedan är mina ben förhoppningsvis på g igen imorgon.

Jag är under denna Cypernvistelse med i Saras podcast Träningsglädje TALKS. Dagens avsnitt lyssnar ni på här.

Författare Annika - strongday.se