Have a STRONG DAY!
13Aug/136

Nyttigare lasagne

Ikväll lagade jag en gammal klassiker som jag inte har gjort på länge, känns skönt att ha säkrat resterande veckans matlåda med en nyttigare (och glutenfri) variant av lasagne.

Du behöver:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs
tomatpuré
krossade tomater
1 stor förpackning keso
1 burk pesto
1 zucchini/aubergine

Så här gör du: Bryn löken och stek samt krydda köttfärsen efter smak. Ha i valfri mängd tomatpuré och krossade tomater och låt puttra 5-10 minuter. Blanda keso och pesto och smaka av. Hyvla zucchini eller aubergine med en osthyvel och strö över lite salt.

Varva sedan "lasagneplattorna" med köttfärsen och ostsåsen (pestokeson - det gäller att låtsas lite!). Överst rev jag lite vanlig ost. In i ugnen ca 20 min på 225 grader. Sen är det klart! Idag var jag även på G och gjorde en tomat- och fetasallad med basilika och vips så ser man fram emot morgondagens lunch.

Att fota mat är inte min starka sida, men kan lova att det är godare än det ser ut!

Författare Annika - strongday.se

Kommentarer (6) Trackbacks (0)
  1. Men mums!!! Kom och laga den åt mig! :)

  2. Den SER god ut och den ska jag testa!

  3. Vilket bra tips! Tack för det, mästerkocken!

  4. Gjorde precis lasagnen och den blev supergod!
    Måste ha haft en liten zuchini för det blev lite glest i slutet, men det löste sig. Perfekt med tre matlådor i kylen :)

  5. Elin: Vad kul att det blev bra. Jag fick också ut 3 matlådor, nästan godare dagen efter!

  6. looks so delicious!! :)


Kommentera

Inga trackbacks ännu.